Lagu Raya Menggamit Kenangan

Lagu Raya Menggamit Kenangan Sepanjang Zaman

Hari Raya bakal tiba! Bermula sahaja bulan Ramadan, lagu raya sudah pun kedengaran di pusat membeli-belah dan kedai-kedai pakaian. Lagu raya yang dimainkan tersebut, sememangnya dapat menaikkan mood raya. Namun, ada juga lagu raya yang membawa perasaan sayu, terutama bagi yang berjauhan dengan orang tersayang. Jadi hari ini, Sis Min ingin kongsikan kepada anda beberapa …

Perkahwinan Hyun Bin dan Son Ye Jin

Perkahwinan Hyun Bin dan Son Ye Jin Menelan Belanja Sebanyak 100 juta KRW

Peminat drama Crash Landing on You pasti teruja dengan berita perkahwinan Hyun Bin dan Son Ye Jin baru baru ini! Pasangan ini telah pun mengesahkan hubungan mereka pada Januari 2021 dan mengumumkan perkahwinan mereka pada Februari lalu. Pada 31 Mac, agensi pelakon VAST Entertainment dan MSTeam menyatakan bahawa majlis perkahwinan pasangan ini merupakan langkah pertama …

rancangan menarik sempena ramadan

Rancangan Menarik Sempena Ramadan Tahun Ini

Anda dah bersedia untuk menyambut bulan yang mulia? Setiap tahun menjelangnya Ramadan, pasti ada pelbagai rancangan menarik yang ditayangkan di televisyen. Sis Min yakin ramai yang ternanti-nantikan rancangan menarik sempena Ramadan tahun ini pula. Jom Sis Min senaraikan rancangan menarik sempena Ramadan kali ini! 7 Hari Mencintaiku 3 | Rancangan Menarik Sempena Ramadan Drama ini …

Review The Pirates: The Last Royal Treasure

Review The Pirates: The Last Royal Treasure | Movie Korea

Baru-baru ini Sis Min ada terbaca dalam laman Twitter mengenai movie Korea terbaru yang dibintangi oleh Kang Ha Neul, Han Hyo Joo, dan Lee Kwang Soo. Rata-rata netizen mengatakan movie ni sangat best! Jadi, Sis Min pun terus menonton movie ini untuk memastikan sama ada betul atau tidak kenyataan netizen mengenai movie ini. Oleh itu, …

Drama Twenty-Five, Twenty-One

Drama Twenty-Five Twenty-One | Drama Korea Terbaharu

Drama Twenty-Five, Twenty-One merupakan drama Korea terbaharu dalam bulan Februari. Hal ini dikatakan demikian kerana, drama ini telah ditayangkan pada 12 Februari 2022 dan dipercayai akan tamat pada 3 April 2022. Ada sesiapa yang dah tengok drama ini? Jika ada sesiapa yang belum tengok drama ini, Sis Min nak kongsikan beberapa perihal menarik mengenai drama …

Suami Stress Pendapatan Isteri Lebih

Suami Stress Pendapatan Isteri Lebih Tinggi

Suami mempunyai tanggungjawab yang berat dalam menyara keluarga. Suami merupakan insan yang membanting tulang empat keratnya untuk memberi nafkah kepada keluarga. Baru-baru ini, Sis Min ada terbaca satu hantaran daripada Public Health Malaysia (PHM) di laman Facebook yang mengatakan bahawa suami stress pendapatan isteri lebih tinggi. Sama ada kenyataan ini betul atau tidak, mari teruskan …

Senarai Drama Korea Terbaharu Februari 2022

Senarai Drama Korea Terbaharu Februari 2022

Berita gembira untuk peminat drama Korea! Hari ini, Sis Min nak kongsikan senarai drama Korea Terbaharu Februari 2022 kepada anda! Anda semua mesti teruja nak tahu drama apa yang akan ditayangkan pada bulan Februari ini kan? Mari teruskan membaca untuk ketahui lebih lanjut. Walaupun sudah masuk pertengahan bulan Februari 2022, drama Korea masih lagi menjadi …

Sinopsis All of Us Are Dead

Sinopsis All of Us Are Dead | Adaptasi Webtoon

Annyeonghaseyo! Ada sesiapa peminat drama Korea yang dah tengok cerita All of Us Are Dead? Seronok dan mengujakan apabila menonton drama ini! Mana tidaknya, setiap kali zombie muncul dan mengejar, Sis Min pun turut terjerit kerana takut, teruja, dan marah! Pelbagai ekspresi ditunjukkan sewaktu menonton drama ini. Bagi yang belum tengok drama ini, mari layan …

Fesyen Song Hye Kyo dalam Now, We Are Breaking Up

Fesyen Song Hye Kyo dalam Now We Are Breaking Up

Apabila sebut sahaja mengenai drama Korea, Sis Min pasti ramai yang terfikir mengenai makanan terutama Korean street food yang menjadi kegilaan ramai. Umum mengetahui, bukan sahaja makanan Korea yang menjadi kegilaan ramai, malahan fesyen Korea juga sudah menjadi satu trend dalam kalangan anak muda di Malaysia. Oleh itu, Sis Min nak berkongsi mengenai fesyen Song …

Park Shin Hye Kahwin

Park Shin Hye Kahwin – Baby Bump Kelihatan!

Baru-baru ini, berita mengenai Park Shin Hye kahwin sedang hangat diperkatakan di media sosial. Rata-rata netizen terharu dan teruja melihat perkahwinan pelakon wanita Korea popular tersebut. Park Shin Hye berkahwin dengan lelaki pilihan hatinya, iaitu Choi Tae Joon yang juga merupakan seorang pelakon. Bagai pinang dibelah dua! Sama cantik dan sama padan. Majlis perkahwinan mereka …