Islamic Cartoon for Kids

Islamic Cartoon for Kids

Islamic cartoon for kids sememangnya menjadi pilihan ibu bapa untuk anak-anak kecil yang mula meningkat usia. Ibu bapa memainkan peranan penting dalam memantau setiap aktiviti anak-anak. Apa itu Durioo+? | Islamic Cartoon For Kids Durioo+ merupakan sebuah platform selamat untuk kanak-kanak Islam. Hal ini kerana, kandungan konten di dalam Durioo+ terdiri daripada konten yang mempunyai …

Art and crafts tadika

Art and Crafts Tadika

Art and crafts tadika sememangnya sangat berguna untuk kanak-kanak yang menginginkan aktiviti menarik dan berfaedah. Dalam hal ini, art and crafts ini juga dapat menyerlahkan kreativiti anak-anak sejak dari kecil. Oleh itu, art and crafts tadika ini dapat membantu merealisasikan kreativiti tersebut. Terdapat pelbagai jenis art and crafts tadika yang ditawarkan di KidsterActive. Kepada ibu …

Sewa Maskot Didi & Friends

Sewa Maskot Didi & Friends

Sewa maskot Didi & Friends sememangnya boleh dijadikan tarikan dalam pelbagai acara yang dianjurkan, terutamanya yang melibatkan kehadiran kanak-kanak. Sis Min ada berita baik buat anda yang mengendalikan bahagian pengurusan sumber manusia, mana-mana syarikat atau pusat beli-belah yang berada di Malaysia mahupun di Brunei. Sekiranya anda menginginkan sesuatu tarikan istimewa untuk event yang akan berlangsung, …

tadika terbaik di gua musang

Tadika Terbaik di Gua Musang | Pilihan Terbaik Untuk Anak Anda

Hmm… Sis Min selalu dengar ada ibu bapa mengeluh apabila tiba masa untuk memilih tempat bagi memulakan pendidikan prasekolah anak-anak mereka. Hal ini kerana, ramai ibu bapa berfikir bahawa tadika terbaik hanya terdapat di bandar-bandar besar. Misalnya di Kelantan, ibu bapa pasti menyangka bahawa tadika terbaik hanya terdapat di bandar-bandar utama seperti Kota Bharu semata. …

Tadika Terbaik Jitra Kedah

Tadika Terbaik Jitra Kedah | Anda Perlu Tahu!

Tahun baru tinggal beberapa bulan saja lagi … Pasti ibu bapa di Jitra, Kedah, sudah mula mencari tadika untuk daftarkan anak-anak kan? Orang utara dah jumpa belum tadika terbaik di Jitra, Kedah tu? Jika anak-anak sudah mencecah usia 4 tahun, kebanyakan ibu bapa pasti nakkan tadika paling awesome untuk mereka. Tadika yang berprestasi cemerlang dan …

Tadika Terbaik Di Raub

Tadika Terbaik di Raub | Pilihan Ibu Bapa

Perhatian warga Raub, Pahang! Anda masih tercari-cari tadika terbaik di Raub untuk anak-anak? Jika anak-anak anda hampir mencapai umur prasekolah dan perlu ke tadika, perkongsian Sis Min pada kali ini sememangnya untuk anda. Tadika merupakan satu tempat untuk anak-anak yang berumur 4 hingga 6 tahun bermain sambil belajar. Di tadika juga, anak-anak boleh bergaul, mengisi …

Hilang Lebih 20kg

Hilang Lebih 20kg, Wanita Obes Kongsi Perjalanan Diet

Kalau nak cari petua atau tips diet di Internet, Sis Min yakin, sudah ramai orang yang kongsikan… Dan sudah pasti, anda juga tahu cara asas bagi menurunkan berat badan. Namun, tanpa motivasi dan semangat, terutamanya daripada orang sekeliling, sudah pasti sukar untuk anda memulakan diet atau gaya hidup yang lebih sihat. Jom Sis Min kongsikan …

Petua Masak Ketupat Lembut & Tahan Lama

Petua Masak Ketupat Lembut & Tahan Lama

Setiap kali hari raya tiba, pasti ramai yang teruja untuk menikmati juadah raya yang enak. Apabila sebut tentang “hari raya”, makanan utama yang timbul di pemikiran sudah semestinya ketupat! Tapi, alangkah kecewanya apabila ketupat yang disimpan untuk juadah bersama keluarga dan tetamu, mudah basi… Akhirnya, dibuang dan berlakulah pembaziran. Jadi hari ini, Sis Min akan …

Tips Tudung Terletak Elok

Tips Tudung Terletak Elok & On Point Ikut Bentuk Muka

Pagi raya merupakan waktu struggle untuk wanita berhijab. Mood raya boleh musnah hanya disebabkan tudung yang tak terletak elok tau! Bukan itu sahaja, kadang time pagi raya sudah terletak elok tudungnya… Tapi, sampai sahaja nak beraya ke rumah yang ketiga, tudung pun seperti ditiup angin taufan! Tapi jangan risau, sebab Sis Min faham sangat perasaan …

Penjagaan Rambut untuk Wanita Bertudung

Penjagaan Rambut untuk Wanita Bertudung

Topik penjagaan rambut bagi hijabista amat jarang dibincangkan, sedangkan, rambut di sebalik tudung itu sangat memerlukan perhatian dan penjagaan yang baik. Wanita bertudung seharusnya menjaga rambut dengan baik, kerana rambut merupakan mahkota bagi setiap individu. Jangan pula gunakan tudung sebagai ‘alat’ untuk menutup kerosakan pada rambut! Jadi, jom Sis Min kongsikan cara penjagaan rambut untuk …