Kids entertainment for parties
Hiburan

Kids Entertainment for Parties

Kids entertainment for parties sangatlah disarankan bagi ibu bapa yang tinggal di kawasan Klang Valley yang mempunyai anak berusia 3–12 tahun.

Sis Min yakin, mesti anda tengah buntu memikirkan apa aktiviti yang boleh dilakukan untuk parti hari jadi anak-anak. Ibu bapa inginkan aktiviti yang menarik untuk anak-anak terokai di parti hari jadi?

Sis Min ada berita gembira untuk ibu bapa yang akan melangsungkan majlis hari jadi!

Ibu bapa boleh mencuba permainan yang menyeronokkan daripada KidsterActive.

Apakah antara kids entertainment for parties yang ditawarkan di KidsterActive?

1.Sand Art

Kids Entertaiment for Parties

Antara kids entertainment for parties yang terdapat di KidsterActive ialah sand art. Anda boleh menjadikan sand art sebagai salah satu aktiviti untuk anak-anak.

Hal ini kerana, sand art merupakan aktiviti yang menarik, sama seperti aktiviti mewarna namun tidak menggunakan pensel warna. Aktiviti ini juga boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama dengan anak-anak.

Harga untuk sand art adalah RM400 untuk 70pcs small sand art.

Ibu bapa tidak perlu risau kerana harga tersebut sudah termasuk 1 kru & peralatan yang diperlukan. Aktiviti ini juga berjalan selama 4 jam atau sehingga selesai.

2. Game Stall | Kids Entertainment for Parties

Kids Entertainment for Parties

Di samping itu, ibu bapa juga boleh menjadikan game stall sebagai idea untuk aktiviti anak-anak di parti hari jadi. Aktiviti ini dapat menarik minat anak-anak untuk bermain pelbagai permainan yang seronok.

Berikut Sis Min senaraikan harga bagi setiap pakej permainan:

 • Money Chamber: RM1100
 • Dunkin Booth: RM800
 • Game Stall: RM500/stall

Harga yang dikenakan adalah termasuk dengan kru serta hadiah. Manakala, untuk caj transport adalah RM200 untuk satu tapak.

3. Popcorn Machine dan Cotton Candy Machine

Kids Entertainment For Parties

Ibu bapa juga boleh mengambil pakej popcorn machine dan cotton candy machine ini. Hal ini kerana, kita sedia maklum bahawa anak-anak sememangnya menggemari cotton candy yang berwarna-warni dan popcorn yang mempunyai rasa yang manis.

Secara tidak langsung, anak-anak dapat melihat sendiri dengan lebih dekat cara pembuatan popcorn dan cotton candy. Sis Min sendiri pun peminat cotton candy dan popcorn tau!

Harga untuk servis sewaan machine popcorn dan cotton candy adalah sama, iaitu RM500 untuk 4 jam bagi setiap mesin. Untuk tambahan masa pula, caj yang dikenakan adalah RM100 minimum untuk 4 jam.

Sis Min yakin, dengan adanya popcorn machine dan cotton candy machine ini, ibu bapa dapat mewujudkan kelainan dalam parti hari jadi yang diadakan.

4. Giant Bubble | Kids Entertainment for Parties

Ibu bapa juga boleh mendapatkan servis giant bubble ini sebagai aktiviti menarik di parti hari jadi anak-anak. Hal ini kerana, anak-anak boleh bermain giant bubble dengan seronok bersama rakan-rakan mereka.

Bukan kanak-kanak sahaja yang suka giant bubble, orang dewasa macam Sis Min pun suka giant bubble. Aktiviti ini secara tidak langsung dapat merapatkan hubungan antara anak-anak dan tetamu yang hadir.

Harga bagi giant bubble adalah RM450 untuk 10 liter termasuk kru dan peralatan. Ibu bapa amat disarankan untuk mengambil servis ini untuk parti anak-anak yang bakal berlangsung.

5. Mascot with Talent

Ibu bapa juga pasti tertarik dengan satu lagi aktiviti yang ditawarkan oleh KidsterActive iaitu mascot with talent. Biasalah, Sis Min faham sangat kanak-kanak dan kartun tidak dapat dipisahkan, betul tak?

Secara tidak langsung, kehadiran maskot ini dapat memberikan keceriaan dalam diri anak-anak. KidsterActive menyediakan pelbagai jenis maskot yang boleh dipilih mengikut cita rasa anak-anak.

Antara maskot yang terdapat di KidsterActive ialah:

 • Mickey Mouse
 • Minnie Mouse
 • Garfield
 • Minion
 • Spiderman
 • Bugs Bunny
 • Donald Duck
 • Daisy Duck

Ibu bapa boleh dapatkannya dengan harga RM450 untuk 2 jam dengan 3 minit waktu rehat. Hasilnya, anak-anak sudah pastinya teruja kerana dapat berjumpa dengan karakter animasi kegemaran mereka secara berhadapan.

Kesimpulannya, terdapat pelbagai jenis kids entertainment for parties yang boleh dijadikan aktiviti untuk memeriahkan parti hari jadi atau majlis-majlis yang lain. Oleh itu, ibu bapa bolehlah pilih mana-mana aktiviti yang bersesuaian.

Nak Dapatkan Info Lanjut?

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkaitan kids entertainment for parties ini, boleh klik di sini. Anda juga boleh layari laman web KidsterActive.

Setakat ini sahaja perkongsian Sis Min pada kali ini. Jumpa lagi di postingan seterusnya ya! Untuk lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari portal Sis Rasa.

Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Sis Rasa, Sis Cerita.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *