Gaun Pengantin Paling Mahal di Dunia

Gaun Pengantin Paling Mahal di Dunia

Setiap wanita pasti mempunyai keinginan untuk memakai gaun pengantin pada majlis perkahwinannya. Tahukah anda bahawa gaun pengantin agak mahal harganya? Anda tahu tak bahawa selebriti luar negara pernah memakai gaun pengantin paling mahal di dunia? Mari teruskan membaca perkongsian ini. Melalui pembacaan Sis Min, terdapat 10 selebriti luar negara yang memakai gaun mahal pada majlis …

Baju Hanbok dalam The King's Affection

Baju Hanbok dalam The King’s Affection

Hai yeorobun! Siapa dah tengok drama The King’s Affection? Kalau belum, bolehlah mula tengok cerita ini. Seronok ya drama ini. Siapa yang tak sempat nak tengok cerita ni lagi, bolehlah baca di sini untuk tahu sinopsis drama ini. Kali ini, Sis Min nak berkongsi mengenai baju tradisional Korea, iaitu baju hanbok dalam The King’s Affection. …

Seni Halus Batik Malaysia

Seni Halus Batik Malaysia: Seni, Warisan, dan Budaya

Perdana Menteri Malaysia ke-9, YAB Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob telah mengisytiharkan bahawa 3 Disember sebagai Hari Batik Malaysia yang akan disambut pada setiap tahun. Seni halus batik Malaysia telah menjadi pilihan pemakaian bagi penjawat awam pada setiap hari Khamis. Anda boleh baca lebih lanjut mengenai Hari Batik Malaysia di link ini. Batik Malaysia …

Aksesori Pakaian Tradisional Wanita Melayu

Aksesori Pakaian Tradisional Wanita Melayu

Aksesori dan wanita sememangnya tidak dapat dipisahkan lagi. Setiap wanita sudah pasti mempunyai perhiasan sekurang-kurangnya satu perhiasan dimiliki. Dalam artikel lepas, Sis Min ada kongsikan berkenaan jenis baju Melayu untuk lelaki dan dalam perkongsian tersebut, Sis Min ada sebut mengenai perhiasan baju Melayu untuk lelaki. Namun, Sis Min tak pernah lagi menulis artikel berkaitan perhiasan …

Pemilihan Jenis Baju Melayu

Pemilihan Jenis Baju Melayu untuk Lelaki

Sis Min yakin, pembaca blog Sis Rasa ini pasti dalam kalangan wanita. Mungkin ada segelintir kaum Adam yang membaca blog Sis Rasa ini. Oleh itu, Sis Min nak kongsikan artikel berkaitan dengan pemilihan jenis baju Melayu kepada anda semua. Lagipun, penulisan artikel ini bertujuan untuk berkongsi ilmu kepada semua terutamanya kaum Hawa, supaya mudah untuk …

Jenis Kebaya Tradisional Mengikut Negeri

Jenis Kebaya Tradisional Mengikut Negeri di Malaysia

Beberapa hari lepas Sis Min ada kongsikan jenis baju kurung mengikut negeri. Jadi, kali ini Sis Min nak kongsi pada anda semua jenis kebaya tradisional mengikut negeri di Malaysia. Hal ini kerana, baju kurung dan kebaya adalah dalam kategori busana tradisional. Ada yang suka memakai baju kurung dan ada juga yang gemar bergaya dengan baju …

Jenis Baju Kurung Mengikut Negeri

Jenis Baju Kurung Mengikut Negeri di Malaysia

Baju kurung merupakan pakaian tradisional yang terkenal dalam kalangan wanita Melayu. Busana yang tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas ini bertebuk bulat di bahagian leher dan bukaan sedikit di bahagian dada. Baju kurung tradisional mempunyai pesak kiri dan kanan serta berlengan panjang. Ada pelbagai jenis baju kurung mengikut negeri yang terdapat di Malaysia. …

Tips Temuduga Perempuan

Tips Temu Duga Perempuan

Hey ladies! Mesti ada yang tercari-cari tips pemilihan baju untuk temu duga, kan? Selalu baca blog mesti ada kriteria temu duga untuk lelaki, tapi kurang untuk perempuan. Jadi, kali ini Sis Min nak kongsikan beberapa tips temu duga perempuan. Sewaktu temu duga berlangsung, bukan sahaja dilihat pada communication skill tetapi dilihat juga pada cara pemakaian …

Fesyen Shin Min Ah

Fesyen Shin Min Ah dalam Oh My Hometown Cha Cha Cha

Fesyen Shin Min Ah dalam Oh My Hometown Cha Cha Cha sentiasa menjadi perhatian penonton wanita kerana kecantikannya. Beliau sendiri memang cantik seperti kita semua! Dalam episod ke-13 waktu kawan Hye Jin melawat beliau (tiba-tiba) di klinik, beliau kelam kabut dan tanya Mi Seon “Harini saya pakai baju yang mahal tak?” (terjemahan). Gambar di bawah …