Halia Hitam Klang Shah Alam
Kesihatan

Halia Hitam Klang Shah Alam

Halia hitam Klang Shah Alam? Betul ke halia hitam mampu merawat penyakit kronik seperti, kanser? Adakah kajian ini disahkan oleh pakar? Apa kandungan halia hitam ini sebenarnya? Bagaimana saya boleh dapatkan halia hitam di kawasan Klang ataupun Shah Alam ya?

Sis Min pasti, begitulah persoalan yang sering berlegar di minda jika ia melibatkan ikhtiar merawat penyakit kronik yang dihidapi oleh diri sendiri mahupun ahli keluarga. Hal ini kerana, kesihatan diumpamakan sebagai nilai kekayaan sebenar bagi setiap manusia. Jadi, sewajarnyalah kita berusaha untuk merawat setiap segala penyakit yang ‘hinggap’ ke tubuh badan ini.

Tanpa berlengah, mari Sis Min kongsikan jawapan bagi persoalan-persoalan tersebut, supaya kita boleh sama-sama ketahui dengan lebih lanjut tentang khasiat halia hitam yang boleh membantu merawat penyakit kronik ini. Pastikan anda membaca postingan Sis Min sehingga ke penghujung ya!

Khasiat Halia Hitam Klang Shah Alam Mengikut Kajian

Halia hitam atau nama saintifiknya Kaempferia Parviflora ini berasal dari Thailand. Ia adalah herba yang diakui oleh pakar untuk membantu mengurangkan risiko pelbagai jenis penyakit kronik dan mengandungi banyak khasiat!

Halia hitam ini kaya dengan bahan bioaktif fitokimia iaitu Bioflavonoids dan MethoxyFlavone yang mampu meningkatkan libido, melancarkan peredaran darah dan saraf, menstabilkan hormon dan tekanan darah, merencat sel kanser, mengurangkan risiko Osteoporosis dan mengawalatur gula dalam darah. Hal ini turut diperakui oleh pakar luar negara, Profesor Chen-Hsiang Huang dari Universiti Taiwan National Yang-Ming. Beliau juga telah melakukan penyelidikan lanjut tentang potensi penggunaan halia hitam sebagai ejen anti-kanser.

Untuk pengetahuan tambahan, halia hitam ini juga boleh bertindak sebagai antioksida dalam melawan radikal bebas pada tubuh badan manusia dan mampu melambatkan proses penuaan. Jadi, jika anda mahu kelihatan muda sentiasa, bolehlah amalkan pengambilan halia hitam ini juga ya!

Keberkesanan Halia Hitam

Untuk menjadi inspirasi para pembaca, halia hitam ini telah memperoleh pelbagai testimoni yang membuktikan keberkesanannya untuk merawat penyakit kronik. Di sini, Sis Min ada kongsikan satu testimoni daripada seorang bekas pesakit lumpuh, Puan Adini atau lebih mesra dikenali sebagai KD.

Halia Hitam Klang Shah Alam
Sesi terapi KD di klinik swasta sebelum diperkenalkan kepada kandungan produk halia hitam

KD merupakan pesakit lumpuh pada tahun 2018, dan telah mencuba pelbagai rawatan moden untuk membantu menyembuhkan sakit yang dialami. Tidak kurang juga, KD turut mencuba pelbagai rawatan alternatif untuk membantu proses penyembuhan tersebut.

Sedikit berbeza pada tahun 2019, KD telah berikhtiar dengan menggunakan halia hitam sebagai rawatan alternatif bagi penyakit yang beliau hadapi. Alhamdulillah, berkat usaha KD dan izinNya, kini beliau telah sihat sepenuhnya dan mulai menjalani kehidupan seperti biasa.

KD makan halia hitam mentah ke Sis Min? Macam mana nak telan tu? Tak ada ke halia hitam dalam bentuk komersial yang lebih mudah untuk dimakan?

Eh, jawapannya mestilah ada! Dengan perkembangan teknologi Super Extraction Biotechnology, halia hitam ini telah berjaya diekstrakkan menjadi bahan yang digunakan dalam rawatan moden dan alternatif. Dikenali sebagai VR4 Volten International, ia merupakan salah satu produk berasaskan halia hitam yang sudah dikomersialkan untuk merawat pelbagai penyakit kronik.

Produk Komersial Halia Hitam Klang Shah Alam

Untuk pengetahuan anda, kebanyakan halia hitam ini hanya boleh didapati di Thailand, kerana jenis tanah di sana lebih subur bersama faktor cuaca dan geografinya. Tetapi anda tidak perlu risau, kerana di Malaysia juga ada alternatif lain untuk anda memperoleh halia hitam ini.

Jika anda berminat untuk mencuba produk halia hitam yang sudah dikomersialkan dan mudah untuk dimakan, Sis Min cadangkan anda untuk dapatkan VR4 Volten International.

Mengapa VR4 Volten International?

Terdapat beberapa sebab mengapa anda perlu mendapatkan VR4 Volten International yang berasaskan ekstrak halia hitam ini. Secara terperinci, VR4 Volten International ini dapat bantu untuk merawat pelbagai penyakit kronik seperti:

  • Kebas kaki/tangan
  • Sakit urat/pinggang (saraf)
  • Kencing manis
  • Batu karang
  • Parkinson
  • Migrain
  • Strok

Bukan itu sahaja, VR4 Volten International ini juga telah mendapat pengiktirafan seperti berikut:

✅ Mempunyai Sijil Halal JAKIM dan Thailand
Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Kelulusan Lembaga Iklan Ubat (LIU) Kementerian Kesihatan
✅ Sijil HACCP

Jadi, tak perlu ragu-ragu untuk mencuba mengamalkan produk yang berasaskan halia hitam ini bagi mengekalkan kesihatan tubuh badan anda dan seisi keluarga.

Bagaimana Pengambilan Volten VR4?

Untuk pengambilan Volten VR4 ini, anda disarankan untuk mengambil satu kapsul Volten VR4 bagi setiap 10kg berat badan anda, setiap hari selepas makan. Contohnya, jika berat badan anda 60kg, anda perlu mengambil 6 biji kapsul sehari iaitu 3 biji kapsul pagi dan 3 biji kapsul petang.

Jika anda mahu mengambil lebih banyak, ia juga dibolehkan kerana tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kepada tubuh. Salutan kapsul halia hitam ini diperbuat daripada gel tumbuhan yang mudah larut. Maka, ia lebih mudah untuk dimakan jika anda seorang vegetarian.

Nak Dapatkan Halia Hitam Klang Shah Alam?

Warga Lembah Klang atau Shah Alam yang berminat untuk dapatkan produk halia hitam terbaik ini, anda boleh terus hubungi KD di talian 012-352 9906, atau boleh juga follow KD di TikTok atau Facebook. Sis Min ucapkan kepada anda, selamat berikhtiar dan selamat mencuba ya!

Setakat ini dahulu perkongsian Sis Min tentang “Halia Hitam Klang Shah Alam”. Untuk dapatkan lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari laman portal Sis Rasa.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Sis Rasa, Sis Cerita.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *