Sticker Iklan Tampal Pada Kereta
Electronic

Sticker Iklan Tampal Pada Kereta Yang Exclusive

Sticker iklan tampal pada kereta? Betul ke exclusive? Dekat mana nak tempah tu? Semua jenis sticker boleh tampal dekat kereta ke? Bior betul je la Sis Min ni…

Sis Min tahu dah, mesti anda susah nak percaya benda-benda gini kan? Mula-mula dulu pun Sis Min pening juga duk mikir, boleh ke buat sticker iklan untuk ditampal pada kereta dan yang memang berkualiti exclusive ni? Tapi sambil berfikir tu, mulalah buat research sikit dan akhirnya Sis Min jumpa juga jawapan untuk segala persoalan tu tauuu!

Jadi kalau anda nak tahu dekat mana nak buat tempahan sticker iklan untuk ditampal pada kereta yang exclusive ni, kenalah baca perkongsian Sis Min sampai habis ya.

Tahukah Anda? | Sticker Iklan Tampal Pada Kereta

Anda pasti pernah lihat sticker yang ditampal pada kereta kan? Macam sticker yang ada pada kereta Grab, ataupun sticker McD yang ditampal pada kebanyakan kereta untuk laluan drive thru, dan sebagainya.

Kalau anda nak tahu, pemasangan sebarang sticker pada sesebuah kereta atau kenderaan ni bukanlah semata-mata pemasangan tau! Tapi yang sebenarnya, sticker tersebut digunakan untuk mempromosi sesuatu produk kepada orang ramai yang melihat. Ibaratnya seperti sekali orang terlihat, jenama produk atau servis tersebut terus diketahui dan dikenali gittew

Jenis Material Sticker Apa Yang Biasa Digunakan Sebagai Iklan Untuk Kita Tampal Pada Kereta?

Jenis material bagi sticker iklan pada kereta ni sama sahaja seperti sticker-sticker lain. Apa yang Sis Min pasti, terdapat beberapa jenis material sticker yang digunakan iaitu:

Sticker Iklan Tampal Pada Kereta
Sumber: FLEXISPRINT

1) PVC White Outdoor Sticker
2) Transparent Outdoor Sticker
3) Static Clingy/Decal Sticker

Sticker Iklan Tampal Pada Kereta
Sumber: FLEXISPRINT

4) Gloss Laminate
5) Matte Laminate

Apa Antara Cadangan Jenis Material Sticker Iklan Yang Terbaik Untuk Tampal Pada Kereta?

Sis Min… Antara kesemua jenis material tu, yang mana paling terbaik? Apakah material paling bagus untuk ditampal pada kenderaan?

Haaa, tak payah tanya pun Sis Min boleh baca pemikiran anda tauuu… Mesti anda tertanya-tanya dari tadi kan? Tapi don’t worry, meh sini Sis Min explain. Sebenarnya, ada 2 jenis material sticker yang paling terbaik dan yang selalu orang ramai tempah iaitu:

PVC White Outdoor Sticker
Transparent Outdoor Sticker

TAPI! Jika anda berniat untuk memasang sticker sebesar 70% daripada saiz body kenderaan tersebut, material yang sesuai untuk anda gunakan ialah, PVC White Outdoor Sticker. Namun, jika anda hanya ingin memasang sticker yang bersaiz kecil, mana-mana jenis di antara kedua-dua di atas yang Sis Min sebutkan tadi boleh digunakan…

Di mana Nak Tempah Sticker Iklan Tampal Pada Kereta Ni?

Sampai sudah kita di bahagian reveal ni! Hahaha, mesti anda semua dah tak sabar nak tahu kan? Apa yang pasti, Sis Min memang tahu tentang satu kedai ni, yang memang menawarkan servis pembuatan sticker iklan untuk tampal pada kereta dengan kualiti exclusive! Jeng, jeng, jeng

Kedai yang Sis Min maksudkan itu ialah, FLEXISPRINT!

FLEXISPRINT sememangnya dikenali sebagai sebuah pusat percetakan yang menawarkan pelbagai jenis sticker, termasuklah sticker iklan untuk anda tampal pada kereta. Bukan setakat tampal untuk bahagian body kenderaan aje, tapi kalau anda nak sticker iklan yang boleh tampal pada permukaan kaca kereta pun boleh.

Menarik kan? Tu la Sis Min kata, FLEXISPRINT MEMANG TERBAIK! Apa yang lebih menarik ialah, di samping berniaga untuk menggapai keuntungan, FLEXISPRINT juga turut berhasrat untuk membantu para usahawan SME dalam mengembangkan perniagaan mereka tau! Untuk info lanjut, boleh terus ke website FLEXISPRINT.

Bagaimana Cara Nak Buat Tempahan Atau Inginkan Info Lebih Lanjut?

Di sini, Sis Min sertakan dua cara yang anda boleh lakukan sekiranya berminat untuk membuat sebarang tempahan atau pertanyaan lanjut bersama FLEXISPRINT:

1) Melalui Linktr.ee untuk option lebih luas;

2) Secara walk-in ke mana-mana outlet FLEXISPRINT di:

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 13
No 12, Jalan Balapan 13/32, Tadisma Business Park,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

FLEXISPRINT Outlet Seksyen 2
No 14, Jalan Bunga Tanjung 2/16,
Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor.

Waktu operasinya macam mana pula ya, Sis Min? Ini haaa, Sis Min sediakan dah. Pastikan anda alert dengan waktu-waktunya ya. Risau nanti ada pula yang datang time kedai tutup, hihi

Waktu Operasi
Buka: Isnin – Sabtu (9:30 a.m. – 6:30 p.m.)
Tutup: Ahad & Cuti Umum

Kualiti Sticker Jika Ditampal Pada Kereta

Nak pasang sticker iklan, tapi risau cat kenderaan rosak? Tenang… Mungkin perkongsian Sis Min di bawah ni akan buat anda sedikit lega.

Untuk pengetahuan anda, 2 jenis material sticker yang Sis Min beritahu awal-awal tadi TIDAK akan merosakkan cat asal kenderaan, seperti jenis sticker material kertas tau… Jadi, anda tak perlu risau kerana sememangnya dijamin selamat kalau menggunakan 2 jenis material tersebut.

Sebagai info tambahan buat anda, terdapat juga jenis material Vinyl yang lebih tebal dan tahan lasak berbanding material PP White Outdoor Sticker.

Haaa, dah lega belum tu?

Cara Pemasangan Sticker Pada Kenderaan

Sticker Iklan Tampal Pada Kereta
Sumber: FLEXISPRINT

Sebelum anda tengok tutorial pemasangan sticker FLEXISPRINT, Sis Min nak cerita sikit aje lagi… Selain bahagian luaran badan kenderaan, FLEXISPRINT turut menawarkan tampalan sticker iklan di bahagian cermin, bumper dan mana-mana bahagian kenderaan, serta tampalan sticker di dalam kereta.

Untuk tampalan pada permukaan kaca seperti cermin kenderaan, kebiasaannya tidak menggunakan sticker seperti yang Sis Min sebutkan sebelum ini. Tetapi, ia menggunakan sejenis sticker material plastik yang boleh dan lebih mudah untuk menempel pada kaca. Jenis stickernya ialah, Decal Sticker.

Sekarang anda mesti dah tak sabar nak tengok pemasangan sticker daripada FLEXISPRINT kan? Alright, jom tonton video yang Sis Min sediakan ni:

Jadi, jika anda ingin mengembangkan perniagaan atau ingin produk lebih dikenali orang ramai melalui sticker iklan begini, anda WAJIB MEMILIH FLEXISPRINT sebagai medium percetakan sticker anda ya.

Sesungguhnya, FLEXISPRINT adalah pilihan tepat berteraskan hasil servis yang sangat tiptop! Rugi kalau tak pilih FLEXISPRINT… Ingat printing, ingat FLEXISPRINT!

Setakat ini sahaja perkongsian Sis Min pada kali ini tentang, “Sticker Iklan Tampal Pada Kereta Yang Exclusive“. Jumpa lagi di postingan seterusnya ya! Untuk lebih banyak artikel yang menarik, anda boleh layari portal Sis Rasa.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Sis Rasa, Sis Cerita.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.