Cara Bayaran Balik PTPTN

Cara Bayaran Balik PTPTN – 3 Kaedah Pembayaran PTPTN

Anda ingin membuat pembayaran balik pinjaman PTPTN? Dah tahu cara bayaran balik PTPTN? Sis Min ada terbaca perkongsian untuk membuat pembayaran balik pinjaman PTPTN daripada pelbagai media sosial dan laman web. Ada yang boleh membuat pembayaran melalui kaedah Financial Process Exchange (FPX), melalui kaunter bank, online banking, KWSP akaun 2, dan ada juga yang menggunakan …

Pendidikan Keselamatan Jalan Raya

Pendidikan Keselamatan Jalan Raya Sekolah Rendah (PKJR)

Baru-baru ini kes kemalangan maut yang melibatkan seorang murid tahun satu dilanggar van sekolah gempar di media sosial. Rata-rata netizen menyalahkan pemandu van tersebut. Walau bagaimanapun, tahukah anda bahawa kemalangan tersebut terjadi kerana kenderaan jenis SUV seperti van dan bas mempunyai titik buta (blind spot) yang menyebabkan pemandu tidak nampak keberadaan mangsa. Oleh itu, ibu …

Menanam Pokok di Sekitar Rumah

Menanam Pokok di Sekitar Rumah

Sis Min perasan ramai dalam kalangan rakyat Malaysia mula mencipta hobi baharu, iaitu menanam pokok di sekitar rumah. Tidak kira tua atau muda, ianya telah menjadi hobi yang menarik untuk dipupuk. Sis Min ada terbaca satu akhbar yang mengatakan menanam pokok menjadikan seseorang itu tenang dan sihat. Kalau macam tu, Sis Min pun nak jadikan …

Terompah Kayu Jepun

Terompah Kayu Jepun

Geta ialah sejenis kasut tradisional atau dikenali sebagai terompah kayu Jepun. Terompah yang diperbuat daripada kayu akan menghasilkan bunyi hentakan yang kuat. Sis Min perasan yang terompah ni digunakan pada zaman dahulu mungkin sebelum wujudnya zaman selipar Jepun. Kletak! Kletuk! Kletak! Bila cerita tentang Geta ni, Sis Min teringat kenangan bersama terompah tradisional. Dulu Sis …

Tips Temuduga Perempuan

Tips Temu Duga Perempuan

Hey ladies! Mesti ada yang tercari-cari tips pemilihan baju untuk temu duga, kan? Selalu baca blog mesti ada kriteria temu duga untuk lelaki, tapi kurang untuk perempuan. Jadi, kali ini Sis Min nak kongsikan beberapa tips temu duga perempuan. Sewaktu temu duga berlangsung, bukan sahaja dilihat pada communication skill tetapi dilihat juga pada cara pemakaian …

Adab Membaca Al Quran

Adab Membaca Al Quran

Kita semua tahu Al Quran adalah mukjizat suci yang diturunkan kepada seluruh umat Islam dan sebagai insan kita perlu tahu tentang Adab membaca Al Quran. Mendengar dan menghayati ayat Al-Quran dapat memberi banyak pahala apatah lagi jika kita membacanya sahaja. Sis Min pernah membaca satu post daripada Beana Home Quran, Dapatkan Ketenangan Jiwa Melalui Persahabatan …