Tips Tudung Terletak Elok

Tips Tudung Terletak Elok & On Point Ikut Bentuk Muka

Pagi raya merupakan waktu struggle untuk wanita berhijab. Mood raya boleh musnah hanya disebabkan tudung yang tak terletak elok tau! Bukan itu sahaja, kadang time pagi raya sudah terletak elok tudungnya… Tapi, sampai sahaja nak beraya ke rumah yang ketiga, tudung pun seperti ditiup angin taufan! Tapi jangan risau, sebab Sis Min faham sangat perasaan …

Petua Elakkan Kaki Melecet

Petua Elakkan Kaki Melecet | Tak Perlu Gigit Kasut Lagi!

Pernahkah anda berasa teruja untuk memakai kasut baru, tapi pada masa yang sama, rasa takut kaki akan melecet? Jangan risau, Sis Min akan kongsikan petua elakkan kaki melecet pada hari pertama menggunakan kasut baru. Lepas ini, tak perlu gigit kasut lagi dah! 1. Plaster | Petua Elakkan Kaki Melecet Sis Min yakin ramai sudah gunakan …

Koleksi Khas Harry Potter X Ariani

Koleksi Khas Harry Potter X Ariani Bersama Warner Bros

Avada Kedavra! Ada peminat Harry Potter di sini? Sis Min ada berita baik untuk peminat Harry Potter. Jenama fesyen tudung terkenal, Galeri Ariani, telah melancarkan koleksi khas edisi terhad Harry Potter X Ariani dengan kerjasama bersama Warner Bros. Koleksi ini dilancarkan untuk menyambut ulang tahun filem Harry Potter and The Sorcerer’s Stone ke-20. Berinspirasikan Wizarding …

Cara Pakai Tudung Ikut Bentuk Muka

Cara Pakai Tudung Ikut Bentuk Muka | Sesuai atau Tidak?

“Kenapa bila aku pakai tudung ni, muka aku jadi tak lawa?” “Kenapa kau pakai shawl ni senang bentuk tapi, bila aku pakai susah nak bentuk?” Mesti ramai yang mengalami masalah sebegini, kan? Sis Min nak beritahu bahawa bukan semua bentuk muka sesuai memakai semua jenis tudung. Jadi, kali ini Sis Min nak kongsikan cara pakai …

Tips Pilih Warna Tudung Ikut Tona Kulit

Tips Pilih Warna Tudung Ikut Tona Kulit untuk Wanita Berhijab

Tahukah anda bahawa salah pilih warna tudung boleh menyebabkan kulit wajah kelihatan kusam dan pucat? Kepada para wanita yang berhijab, pemilihan warna tudung menjadi faktor utama untuk menyerlahkan keserian wajah. Oleh itu, mari Sis Min kongsikan beberapa tips pilih warna tudung ikut tona kulit. Sebelum anda memilih warna tudung, anda perlu kenal pasti terlebih dahulu …

Fesyen Song Hye Kyo dalam Now, We Are Breaking Up

Fesyen Song Hye Kyo dalam Now We Are Breaking Up

Apabila sebut sahaja mengenai drama Korea, Sis Min pasti ramai yang terfikir mengenai makanan terutama Korean street food yang menjadi kegilaan ramai. Umum mengetahui, bukan sahaja makanan Korea yang menjadi kegilaan ramai, malahan fesyen Korea juga sudah menjadi satu trend dalam kalangan anak muda di Malaysia. Oleh itu, Sis Min nak berkongsi mengenai fesyen Song …

Guna Skirt Extender Muslimah

Guna Skirt Extender Muslimah

Teringin nak pakai baju yang labuh menutupi punggung? Tapi, hanya ada baju yang pendek? Seluar juga ketat di bahagian punggung? Baju anda dah singkat? Jangan risau! Guna skirt extender Muslimah dapat menyelesaikan masalah! Kini, di pasaran sudah banyak menjual pelbagai jenis skirt extender yang diperbuat daripada pelbagai jenis material. Ada yang jenis jersi, cotton dan …

Gaun Pengantin Paling Mahal di Dunia

Gaun Pengantin Paling Mahal di Dunia

Setiap wanita pasti mempunyai keinginan untuk memakai gaun pengantin pada majlis perkahwinannya. Tahukah anda bahawa gaun pengantin agak mahal harganya? Anda tahu tak bahawa selebriti luar negara pernah memakai gaun pengantin paling mahal di dunia? Mari teruskan membaca perkongsian ini. Melalui pembacaan Sis Min, terdapat 10 selebriti luar negara yang memakai gaun mahal pada majlis …

Baju Hanbok dalam The King's Affection

Baju Hanbok dalam The King’s Affection

Hai yeorobun! Siapa dah tengok drama The King’s Affection? Kalau belum, bolehlah mula tengok cerita ini. Seronok ya drama ini. Siapa yang tak sempat nak tengok cerita ni lagi, bolehlah baca di sini untuk tahu sinopsis drama ini. Kali ini, Sis Min nak berkongsi mengenai baju tradisional Korea, iaitu baju hanbok dalam The King’s Affection. …

Seni Halus Batik Malaysia

Seni Halus Batik Malaysia: Seni, Warisan, dan Budaya

Perdana Menteri Malaysia ke-9, YAB Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob telah mengisytiharkan bahawa 3 Disember sebagai Hari Batik Malaysia yang akan disambut pada setiap tahun. Seni halus batik Malaysia telah menjadi pilihan pemakaian bagi penjawat awam pada setiap hari Khamis. Anda boleh baca lebih lanjut mengenai Hari Batik Malaysia di link ini. Batik Malaysia …